Kattsök

Blogg

Du lockar och vädjar. Din motpart är familjens katt, som inte tänker komma. Eftersom jag har med en katt att göra måste jag helt och fullt tänka att katten ska få något gott. Det är det jag vill. Men katten vet. Ligger och kollar mig i någon buske, väl dold.
Vi ska åka bil och katten ska med. Du har inte stängt in den i tid.
Jag går lite nonchalant omkring, låtsas som jag inte vill något särskilt, men katten vet!
Hemma i Malmö gällde det att ta katten först innan du börjar plocka hop. Men det funkerar ändå inte. Katter är tankeläsare eller otroligt bra på att avläsa kroppsspråk.
De hinner alltid gömma sig.
Vår förre katt Fritz gömde sig alltid under Jans säng. Låg där och gjorde sig liten. Allting indraget så han är svår att få tag i/dra fram. Han föreföll alltid väldigt förvånad att bli funnen och framdragen.
Molly var helt omöjlig att finna, nya ställen hela tiden och stor lägenhet. Allt packat och klart och katten totalt väck!
Jag gick runt och väste eder mellan tänderna. Talade om döden.
En gång satt hon bakom böckerna i bokhyllan. Gjort sig smal som en bok.
Så tog hon överkursen, långt in inder badkaret! Helt omöjlig att nå.
Så vi stoppade in duschen och spolade fram henne. Då kom hon och blev stoppad i sin korg och så iväg mot friheten på landet.
Söndagkväll, gällde att stänga in dem i tid. Gav inte mat så att de kunde bli framlockade, men det fungerade inte alltid. Någon gång fick vi lämna utan katt och snälla grannar fick mata. Bra med kattlucka så dekunde ta sig in.
Under Magasinet in i grunden är ett kattlagomhål.  En gång slank vår dåvarande katt Sara in där inför en hemresa. Jag satt då med torskfile på en pinne och försökte locka fram. Fungerade inte.
Vi satt ofta och väntade i köket under tystnad, spänd och irriterad tystnad. Fångade kattskrället när det behagade dyka upp. Åkte hem och åt en sen söndagmiddag.
Ja det var en lustiger dans, som jag slipper nu. Figge får stanna här med hjälp av grannar om vi måste iväg.