Trår

Blogg

Man trår dansen, träder tillsammans. Inträder i rummet.
Och utträder, avträder och träder både hit och dit. Ordet talar om aktivitet, kan kombineras och bilda olika betydelser i all oändlighet
Men jord som tillfälligt inte brukas ligger i träda, vilket är motsatt aktivitet. Stilla och intet synes hända. Bara vila.
Jag borde göra en del livsstilsförändringar både för min egen skull, men också av hänsyn till miljön. Om det inte vore för det där eviga SKABARA.
Det dyker upp en ena utsäkten efter den andra på sånt.
Det är kanske det ljuset och solen säger; kommer snart, ska bara.
Vägrar framträda, utträda ur gråmolnen. Det är inte dax än fast det är hög tid. När det händer blir det högtid. Det framträder en glad känsla i hela kroppen. Känner mig lycklig och tackar den framträdande solenoch ljuset. De behöver ju inte vara där så länge då den ljusa delen av dygnet är så kort.
Mörker, mörker! En del tycker att det är befriande och kravlöst att vara i vintermörkret.
Det är priset vi betalar för våra ljusa sommarnätter.
Jag glömmer lyckligtvis hur mörkt det blir. Och det är inte klart än. Vänder kring 20 december och segar sig åter till rätt vinkel mot solen.
Då träder vi ut och vänder åter vinterbleka kinder mot solen.
Igår kikade jag under en buske. Där under i jorden hukar vintergäcken i väntan på att tillräckligt ljus ska locka dem att framträda. Först med ödmjukt böjda nackar och sedan som glada solar. Framträder tydligt!
För övrigt är det stilla här. Några få hus är befolkade och fönstren lyser som bekräftelse. Några hus lyser upp regelbundet enligt förinställd klocka.
Och nu kom årets julgran förbi på väg mot hamnen.
Där ska belysning komma, liksom i trädgårdarna. Det glimtar av ljus framöver ett tag
Utanför verandan framträder trädgårdens fåglar. De har några ljusa timmar på sig att äta för att klara nattens kyla.
Själv ligger jag liksom i träda i mörkret.