Dagar att leva i

Blogg

Morgon under solen. Hör hur luft och vind susar ibland löven; sjunga sommar var det här.
Travesti på psalmvers. Vi fick lära oss psalmer utantill. De dyker upp  lite då och då i olika sammanhang. Praktiskt tänker jag.
Det blir stranddag idag igen syns det mig. Härliga tider efter en grå och trist vinter. Jag är numera betraktare mer än någonsin. Det ser kanske ut som jag inte gör någonting, men jag deltar intensivt som betraktare även bak slutna ögon. Tills jag rycker till och vaknar.
Katten Kaspar har börjat sin karriär som musjägare. Igår tog han fyra småmöss. Förhoppningsvis av årets ungar, vilket begränsar återväxten.
Vår diskmaskin gav upp precis till midsommarhelgen. Snälla gäster bytte sin perfekta stranddag mot besök i Kristianstad, köpa ny och installera. Ovanpå den gamla bodde en mus, som nu måste betraktas som vräkt.
Osäkert om den tagit sönder maskinen, men sannolikt är det så.
Charmiga och goa släktingar från Stockholm åter här.
Trädgårdsmåltider. Disk. Ut och in ur huset. Och munnen.
Stora räkor, lax och pasta gremolata. Just så gott som det låter.
Sötebrödsdagar som bara blir i solskenet.