Gamla bekanta

Blogg

Har sovit gott och träffat gamla bekanta.   Lisa och Karl-Erik har kommit med bilen full som vanligt. De har varit i Förslöv på Heberleines och handlat. Och Lisa har gjort Glasmästarsill. Grönsaker handlade på Möllevångstorget tillsammans med prästkragar och blåklint. Kalle har öl och brännvin från Danmark och så de generösa godispåsarna från den doftande fabriken på Friisgatan. Särskilt en påse med lagom sega Dumleklubbor, Kalles gåva till mänskligheten och den är vi alla tacksamma för.
Borta i Sjödala skär Arne tändstickspotatisar till Jansson.
Hustrun har hittat ett nytt salladsrecept att pröva till lunchen.
Vi är ute vid Lysellas hus och skär ormbunkar till midsommarstången. Benny tittar ut och ser att det går rätt till. Arne har köpt massor med wienerkorv till kvällens gemensamma grill.
Riter och ritualer blir svårare att upprätthålla eftersom deltagarna faller ifrån. Men vi försöker säkra återväxten. Barnen har redan börjat fixa med båtar till midsommarracet. Start efter Sjörapporten på Midsommarafton. Ett race där alla är vinnare.
Sen midsommarlunch, trötta efter mat med öl och brännvin pustar vi i gräset.
Fru Ericsson har gjort Pavlovatårta efter nytt recept från Pernilla i DN. Och så massor nyplockade jordgubbar från Ida och jordgubbstanterna. Numera från odlare i Mjällby.
Vi gör så gott vi kan för att tradera till nästa generation. Så dom vet hur det ska gå till.