Katt

Blogg

Figge, min vackre katt har buffat och kelat på verandabordet. Nu snarkar han i korgstolen. Maken sover fortfarande. Solen färgar himlen ljust blå. Det blir nog en bra höstdag. De säger hela tiden regn, men det är precis som det inte räcker hit riktigt.
Det mesta regnar över Ryssberget så det blir inte så mycket kvar till oss. Fast gräset har börjat växa. Kommer nog att fylla ut de bruna fläckarna i gräsmattan innan vintern. Enligt vädersiarna har vi fortfarande sommar här.
Vår trogne Klippo har fått vila denna sommar. Så den pensionerade sig och ville inte gå igång sedan. Skulle ta den till reparatören. Då beslutade den sig plötsligt för att fungera.
Så den får göra tjänst lite till.
Så här säger drottning Kristina (1626-1689) angående det här med manligt och kvinnligt:
”Det finns män som är lika mycket kvinnor som sina mödrar och kvinnor som är lika mycket män som sina fäder, ty själen har inget kön.”
En båt är hon. Gräsklipparen är nog han?
Jag är kvinna i det att jag oroar mig och tror att allt blir fel om jag inte lägger mina synpunkter på det. Pjallar, grubblar och HAR SYNPUNKTER på smått och stort.
Mycket irriterande för omgivningen.
Så hör jag makens invändningar när det är något vi ska. Då berättar han för mig allt som kan/kommer att bli fel. Så om det blir så så kan han säga: Vad var det jag sa?
Om det nu inte blir så är allt väl och ingen tänker mer på den saken.
Så vi är nog både manliga och kvinnliga i vår förmåga att måla f-n på väggen.
Mycket kan man föreställa sig och förebygga och annat händer ändå. Annat händer ändå. Då kallar vi det en blixt från klar himmel.
Men än så länge är himlen klar idag och vi har inte hunnit måla några j-vlar på väggen ännu.
Var hälsad denna höstfredag!