Lala

Blogg

Kärlek har många namn, även den fysiska. Våra vänner kallade det lala. De hade lala och dörren var låst i huset där vi inte låste dörrarna. Gick ut och in som det föll sig, hämtade knäckebröd och mjölk efter behov. Men ibland var dörren låst, lala krävde ostördhet.
Respekt!
De hade en katt som helt tog över hemmet. Han kom in på gården en dag och flyttade in till dem. Han var otroligt vacker, en svartskimmrande minipanter. Döptes till Baghera. Han kunde hoppa från golvet ända upp på en människa. Markerade sin makt genom att ligga utanför toadörren och förhindra besök där. Om man tassade runt honom hoppade han på och rev. Utrustade med stövlar pch läderhandskar kunde de flytta på honom men då var han sur och lite farlig länge.
Han hade en egen stol vid matbordet. Där satt han och försåg sig med mat från tallrikarna. En klo och så drog han åt sig det han önskade och de kunde inte hindra för då blev han sur.
Varför de fann sig i det minns jag inte. De vande sig gradvis tror jag. Vad jag minns försvann han lika plötsligt som han dök upp. Därefter hade de katterna Tiger och Wiskey. Ibland var vi ute i parken och ropade efter Wiskey vilket ledde till intressanta missuppfattningar.
Så blev det hunden Jesper tills de skaffade hus i Provence. Dit körde de genom Europa i en ljusblå Range Rover.
Och de älskade varandra, fick två döttrar.
Och pendlade till Frankrike.
Oh lala!