Lite eller mycket

Blogg

Fin dag blir det-ute alltså. Resten är ännu okänt. Får se vad jag tycker ikväll.
Har en del på agendan, kontakter att ta. Kanske blir det bra?
Jag kan fylla tiden med bestyr eller sitta och fundera över vad jag ska göra eller inte göra?
Man får mer gjort när det är brått. Numera finns alltid möjlighet att göra sedan.
Sådana där måste grejor flaggar i tankarna. Bäst att få undan så att man är fri sedan.
Det bästa med att vara pensionär är att morgonen blir så lugn. Fast det var roligare att fixa med en blick på köksklockan och så iväg. Två mackor med ost på i väskan, tidigt på kontoret, oftast först, sätta på kaffe, dra igång datorn, kaffe och ostmacka.
De övriga kommer, lite hej och kontaktsnack. Anekdoter hemifrån och information inför dagen. Vissa ärenden kräver anspänning och förberedelser andra är rutin.
Å här går jag i nattasärken och såsar. Skönt,radion är på och jag längtar lite efter lite stress. Att vara väntad och ingå i en arbetsgemenskap.
Mysigt på min veranda. Kaffe, mackor, maken mitt emot, dagens tidningar och så radion på. Det har sina behag. Katten kommer in och ska ha mat nu! När jag lagt upp smakar han lite och kräver sedan att jag öppnar dörren trots kattluckan. Han verkar målmedveten och busy.
Vi läser reklamen. Vilka extrapris ska vi nappa på? Planerar dagens biltur efter detta. Känns viktigt, men det är det inte alls. Utom för affärerna, som vill styra oss lite lättledda pensionärer. Jag är nu en väldefinerad målgrupp som ska konsumera. Annars gör jag inte som jag förväntas.
You are a waste of space?
Man kan ju putsa fönstren, fast det går lika bra imorgon eller?