Midsommar i tiden

Blogg

Nu har vi passerat midsommar och vandringen mot mörkare tider har startat.
Det var en helt underbar midsommarkväll och dag igår. Barnen var uppe och ute sent i den ljusa sommarnatten. Vi åt ett stort sillbord och så grill på kvällen. Vet inte hur det gick till slut. Några skulle sova ute tillsammans. Det stilla småpratet i den ljusa sommarnatten, gemenskapen ger oförglömliga minnen.
Jag drar mig tillbaka och vakar i natten. Ingen elbelysning bara det lite skimrande midsommarljuset. Ser ungdomsflockar vandra förbi tillsammans. Någonstans här slumrar jag in. Vaknar vid 3.30 ochså åter strax kring klockan 5. Morgonen är tyst ute och inne.
Sommarnattens leende hette en film som handlade om midsommarnatten. Allt kan hända en ljus sommarnatt. Du kan få din första kyss av den du svärmar för. Tillfälligt eller inledningen till en livslång  relation. Det vet man inte i den ljusa natten då allt är här och nu.
En mera profan företeelse är den så kallade gummichecken, som numera inte längre är möjlig. På den tiden det var möjligt så skrev man ut en check utan att kolla täckningen inför en helg. Och den studsade alltid snabbt tillbaka. Måste omedelbart regleras, men gav ett ytterst tillfälligt utrymme till extra ekonomi en liten stund.
Numera swischar man men den ger inget tilfälligt och olagligt utrymme i ekonomin.
Nu börjar mitt hus vakna till liv och det är kaffedax denna ljusa sommarmorgon i slutet i slutet på juni.
Det går så fort, önskar obland att man kunde pausa och spara till novembermörkret. Men rörelsen är obevekligt; framåt.
Tar vara på nuet för det är det som finns idag, som snart blir igår.