Minnet blir långt

Blogg

Jag provade att gå upp vid halvfemtiden imorse men der var så tråkigt så jag la mig igen. Sedan har jag envist stannat i halvslummer till nästan åtta. Skickligt tycker jag. Vad ska jag upp och göra. Ska ingenstans och det blåser och viftar ute.
Problemet är att oönskade tankar tränger på – olösta problem och så. Men jag knep resolut ihop ögonen och sköt undan dessa tankar och lyckades uppnbarligen. Får se…. Har kanske löst något på vägen?
Vissa saker måste man verkligen plugga in. Skånes städer eller människans nervsystem är sådana exempel. Då läste man den sista repetitionen liggande i sängen. Så stoppade jag instuderingsmaterialet under kudden varpå jag somnade. På morgonen satt det järnet.
Trolleri; under natten gick det genom kudden och in i minnet som det skulle.
Ett annat knep är tankekartor.
Man skriver rubriken i mitten och runt det antecknar man nyckelbegrepp.
Då räcker det att man repeterar genom att titta på mitten så ser man allt i en blick.
Dels har jag arbetat med begreppen då jag gör min karta och samtidigt har jag underlättat repetition.
Fungerar bra alltid.
Detta leder till att det dyker upp långa minnesrester här och där.
Jag känner mig bildad när de dyker upp i rätt sammanhang och jag liksom kan lysa lite i sällskapslivet.
Allt ljus på mig tänker jag väl medveten om att det mesta har legat under min kudde.