Mys

Blogg

Lördagsmorgonmys. Elliot kommer ner vid 7-tiden. Insvept i min vackra blå sjal i den slitna CarlJohansoffan. Barntv på nästan utan ljud. Maken låter gottsovande från sovrummet.
Går på toa och under tiden har Elliot upptäckt att husmusen dött i musfällan under vasken. Sitter på verandan och gosar med Figge, som belåtet rullar upp magen så att han kan komma år att klia där.
Gör Oboy och hittar inte vispgrädden i kylen. Vet att jag köpt!
Två mackor, Listerstock med smör. Elliot hittar grädden som hela tiden fanns framför ögonen. Händer skrämmande ofta att jag missar det uppenbara. Letar och pustar i krokarna men bortser från rakt fram!
Vispar grädde. Elliot bryter noga av brödets kanter. De om är så goda mobbas av honom. Tror inte ens han smakat dem. Vana och fördom! Maken lämnar nästan alltid en sista bit kvar på frukostmackorna. Vad har den för ont gjort?
Elliot är försedd. Kluckar av skratt framför den ljudlösa TV-n.
Brygger kaffe, värmer makens bullar, gör mina knäckemackor och dukar ut på verandan. Elliot beger sig upp till sin varma bädd för att kolla paddan. Ska inte störa pappa, som vill ha sovmorgon.
Just nu verandasitt med uppstigen äkta hälft. Sonen med tidningar, te och mackor i köket och barnbarnet i bädden med paddan.
Igår en fiskestund i hamnen, lek med hund och bänksitt med småprat. Sedan tog Elliot en lång svamprunda i skogen. Väl hemma nybakad pizza, som pappa fixat.
Mycket trevligheter och mys. Och ändå har helgen knappt börjat!
Himlen är grå och det är mysigt med ett stilla regn.
En frid att bära med sig in i vardagen.