Perspektiv

Blogg

Kan väl säga att Elliot och jag inte är ense i allt. Vi har olika prioriteringar och olika perspektiv.
Han fann just en levande mus i en av fällorna i hallen. Kom glatt in och visade. Igår gjorde han iordning ett hem för fångad mus i en plastback, hur fint som helst. Där skulle nu musen bo.
När han skulle föra över djuret smet det och försvann in i en liten springa.
Jag tyckte att det var lika bra, men Elliot tyckte det var synd för den var så fin med ljus len mage och allt. Möjligen lärde han sig hur små springor en mus kan smita in genom.
Elliot har alltid något på gång och kvickt går det. Jag hinner sällan fatta innan han är i full gång. Ibland protesterar jag lite, men för det mesta försöker jag lite lamt realitetsanpassa planerna.
Här föds och växer fram en forskare kanske?
Undrar hur våra forskares föräldrar och släktingar hade det? Denna utforskande nyfikenhet som driver är en kraft som vi alla har nytta av.
Och farmor som en hindrande kraft!
Ser åtminstone till att han har kläder på  och att han tvättar händerna.
Nu ligger han och tittar på djurprogram på youtube. En röst föreläser på amerikanska. Han äter vad han anser vara en slags frukost bestående av potatischips. Frid.
Figge snarkar i sin stol. Tänker nog inte stiga upp idag.
Vädret utanför är höstrusk.
Blåst och regn, havet dånar från hamnen. Har inte någon längtan ut.
Fast jag behöver nog fylla på ute hos fåglarna. Den vackre hackspetten hänger i mataren med jordnötter. Idag gäller det att skaffa sig energi!
Känner att jag gärna skulle avstå från sådana här gråa och ruskiga dagar.
Inser att de liksom ingår i paketet. Man får ta det.
Dagen har precis börjat.