Soffpotatis

Blogg

Dagens temadag är intressant.
Vi firar alla soffpotatisars dag, lösgodisets dag, kaffets dag, internationella pussdagen, återvinningens dag, astronomins dag och natt, resandefolkets dag.
Det är trångt i kalendern på saker som ska uppmärksammas.
Urvalet och dagens kombination sätter igång fantasin.
Ligger i soffan, äter lösgodis och dricker kaffe. Jag pussar mina nära och kära och sorterar soporna till återvinningen.
Astronomin passar just nu med de stjärnklara nätter som karakteriserar årstiden. Var resandefolket kommer in vet jag inte, kanske för att de bara passerar?
Tur att det är lördag så att man kan ligga i soffan och äta lösgodis och dricka kaffe. Pussar alla i närheten.
Elliot är här och det går undan. Det som är ett projekt för mig bara sker. Har tänkt att titta efter bönor i Liselottes grönsaksland, men det blir liksom inte av. Så kommer Elliot in med handen full med bönor. Jaha, det var det.
Jag får vara soffpotatis för oss båda och Elliot får äta lösgodis nu när det är lördag.
Ska strax sätta på kaffe.
Farmor och farfar levde samman i ett långt äktenskap. Jag bodde där i perioder så jag upplevde deras vanor och vardag. Varje dag när farfar borstat tänderna sköljde han munnen med Vademecum (gå med mig). Sedan möttes farmor och farfar i ytterdörren innan han skulle ge sig iväg mot tunnelbanan. Där pussades dom. Det kallades för tandborstpussen. Så pussen firades varje morgon hos dem.
Lösgodis fanns högst upp på skåpet i en skål med en älg på locket. Den djärve klättraren kunde förse sig.
I morgon är det Dövas dag.
Tror att farmor och farfar slog dövörat till när de hörde oss klättra på skåpet. Tyckte vi kunde få, bara vi borstade tänderna och delade ut pussar.