Till jobbet

Blogg

Tidigt uppe och färdig att möta dagen.
Förr gick man till jobbet. Ut i alla väder i ottan, fast det gillade jag. Stoppade frukostmackorna i väskan och gav mig iväg.
Väl framme satte jag på kaffe. Min ensamma stund innan andra kom. Öppnade datorn och läste mail till kaffet och mackan.
För många år sedan var vi i Uganda där Gustav ordnat en härlig tour. Vi var i södra Uganda, staden Kabale. Strax utanför besökte vi en paradisisk ö. Den låg i en högt belägen vulkansjö. Öarna var toppar som stack upp. På toppen en restaurang med härlig mat lagad på kräftor från sjön. Längre ner runt ön välinredda tält där vi sov och kollade fåglar. På morgonen kom en kvinna bärande på varmvatten på huvudet. Det riggades upp till dagens dusch.
Vilken upplevelse! Flatbottnade båtar, små och stora transporterade människor på sjön. På avstånd hördes trummor från pygmeer, som kommuncerade med varandra över vattenytan.
Så speciellt och annorlunda andra upplevelser. Vi reste därifrån på morgonen och återkom till landningsplatsen utanför Kabale där vi väntade på en biltransport. Det regnade och vi spanade ut över sjön.
Då kommer en kö flytande. Folk som skulle till sina jobb, stadsklädda med paraplyer in händerna gled de långsamt mot stranden. Alla var välklädda, vita skjortor och blusar, välpressade kostymer och dräkter. De bodde ute på öarna och hämtads upp av en ro- och stakfärja. Stadig och flatbottnad gled den fram med sin stående mänskliga kö. Simultant neg de när båten stötte mot kajen nedanför oss.
Annat än åttans buss till Caroli!
Var oerhört imponerad av denna upplevelse.
Tänk er att flytta en välklädd busskö till en vulkansjö i södra Uganda!