Tycker

Blogg

Tycker
om saker som betyder något för mig, minnen och personer.
Så jag har oortodoxa samlingar här och där.  Inget för någon heminredningstidning, bara för mig.
Om vi nu kollar fönstren på verandan så är den första rutan tom, liksom bakom en vit gardin, ett Timmy enkelt bomullstyg. I nästa ruta startar min exposé.
Tre igelkottar i lera. Mamma har köpt dem på Gotland. Hon köpte alltid present när hon var på resa. Det är två små och en lite större kottar.
En blomma i lite blank plast. Blomman är lila och bladen är knallgröna. Krukan är lila
Drottning Elisabet i hårdplasten i lila klänning. Grått hår med gul drottningkrona. Pärlhalsband och en rejäl vit handväska hänger från höger axel. Porslinamfora, randig/rutig beige och så en vit leramfora med blombukett uppe, text Sölvesborg. Uppe hänger en mässingslykta.
I nästa fönster två utskurna träfåglar; en trädkrypare och en talgoxe och en sovande katt i trä, svartvit och hoprullad på katters vis.
I fönstret därefter ytterligare två utskurna fåglar, grönfink och en till. Så kommer nästa fönster.
Här finns en rund, grå katt i porslin och så en i glas med svansen i vädret.
Ytterligare en mammapresent från Gotland. Det är en grå Bagge. Jag kan se henne i presentbutik där hon väljer present även till sina vuxna barn. Så kommer ett tomt fönster.
I gaveln finns tre fönster. Två vackra blommor i utskuret trä. Skurna och skapade av Enno Hallek. Målade med färg inspirerad av solnedgångar på Västra.
Då han kritiserades för dessa färger på en utställning påstod han med rätta ett det ser precis så djävligt ut i verkligheten. Gå själv ner och kolla. Den grunda viken med sandbotten trollar med ljuset över Sillnäs fyr.
Så kommer en digital plastermometer som visar temperaturen ute och inne.
Och så en mässingslykta hängande.
En minnestest i ett testbatteri går ut på att man ska titta på en grupp ting en bestämd tid och sedan avlägsnas något och uppgiften är att se vad. Svårt!
Jag skulle nog inte märka om något försvann från mina fönster, möjligen drottningen eftersom hon vinkar.