Vår hemlis

Blogg

Alla har tydligen vandrat runt denna sommarnatt. Sovit i tält, vaknat föt tidigt av ljuset. Dessa ljumma ljusa sommarnätter inbjuder till liv i natten. Nattbad och morgondopp. Utefrukost och långsovande föräldrar. Morgontv för barn låter trötta föräldrar sova en liten stund till innan dagen drar igång.
Denna dags himmel är grå. Vet inte om det innebär regn? Det får bli som det vill med det.
Katterna är inte här. De lever sitt hemliga liv någon annanstans. De har full koll på oss, men vi inte på dem. Katten Figge har mycket att bestyra. Den oerfarne Kaspar från Malmö måste passas och undervisas. Här kan man gå, men där finns lös hund och så vidare. Kaspar tog fyra möss och en fågel förra helgen. Det blev en fågel för mycket. Han är nu försedd med bjällra, vilket ju är lite pinsamt, men han trasslar sig nog från den snart.
Dessutom vill hans människor ha koll på honom. Jag var ute till fyra på morgonen förra helgen och det gillades inte.
Rätt vindar ger gott badvatten. Rätt temperatur för långbad och dykningar. Imorgon kanske solen kompletterar till en perfekt stranddag.
Jag älskar Torsö säger en ung man i min närhet.
Så är det faktiskt. Ett Torsöbesök ger beroende. Tur att det ligger lite avsides bortom bokskogen. Hur skulle det gå om alla vill vara här samtidigt på sommaren.
Tättbefolkat som Manhattan?